„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.“

Mahatma Gandhi

 

2015-ben egy váltásnak köszönhetően kezdtem el nemezeléssel foglalkozni. Bár még alig ismertem, beleszerettem a nemezelésbe. Az anyag adta szín- és formagazdagság lehetősége magával ragadott.

 

Szeretek a gyapjúval, selyemmel bajlódni. Élvezem a tervezés, készítés minden mozzanatát. Bár a nemezelés egy hagyományos technika, a készítési módok folyamatosan változnak. Jómagam is folyamatosan tanulok és kísérletezem. Kezdetben táskákat készítettem, majd sálakat nemezeltem használt száriselyemre. Ma már a női ruhatár minden darabja megtalálható a kínálatomban.

Bármit is készítek, legyen az női felsőruházat vagy lakásdekor: minden „teremtményem” jellemzője, hogy (bár törekszem a tökéletességre) magán viseli a kézzel készítettség nyomát. Egyedi és nem tökéletes, esendő. Ha netán túlzásba viszem a szimmetriát vagy a monokromatizmust, a végén kicsit elrontom, pl. ráteszek egy más színű gyapjúszálat.

 

Szükségesnek tartom, hogy a teremtett környezetünkben érzelmi viszonyt, ragaszkodást alakítsunk ki az általunk viselt, használt, minket körülvevő tárgyak iránt. Csak így tudjuk megváltoztatni az egyszer használatos, eldobható szemléletet. Munkáimmal igyekszem ezt a szemléletet közvetíteni.